top of page

Over Het Kleine Grut

Kinderopvang Het kleine grut biedt kinderen een tweede thuis op de boerderij wanneer hun ouders aan het werk of studie zijn. Ons ruime, lichte gebouw biedt veel plek om te spelen, eten, slapen, en nog veel meer. De ligging tussen de weilanden biedt een groene omgeving. Op de boerderij zijn koeien, kippen, konijnen, cavia’s en natuurlijk een boer met een grote tractor!

We houden van veel vrij spelen en gaan elke dag naar buiten om in de tuin te spelen, op bezoek te gaan bij de koeien of een wandeling of fietstochtje te maken. 

We zijn er voor kinderen tussen 0 en 4 jaar. Broertjes en zusjes zitten in dezelfde groep, want beide groepen zijn verticaal.

IMG_20180911_131858 (2).jpg

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 7.30 uur tot 18.00 uur

Documenten

Klik hieronder voor een overzicht van de beschikbare documenten

Kleinschalig

20210629_105752 (002).jpg
IMG_20180911_114922.jpg

Kinderopvang Het kleine grut is gehuisvest op een boerderij. Daar hebben we twee verticale groepen van 12 kinderen per groep. De kinderen zijn tussen 0 en 4 jaar oud. Broertjes en zusjes zitten bij elkaar in een groep.

Kinderen kunnen er heerlijk spelen in een grote ruimte met veel speelhoekjes, een gezellige eet- en knutseltafel, boekenhoek, en nog veel meer. Er zijn in totaal vier slaapkamertjes, waar de kleintjes heerlijk kunnen slapen. Ook zijn er buitenbedjes in de tuin.

Als je binnenkomt via de keuken vind je ruimte voor tasjes, jasjes en schoenen. In het sanitair is volop ruimte om kinderen te verschonen, grotere kinderen kunnen gebruik maken van kinderwc’tjes en voor de volwassenen is natuurlijk ook een toilet.

Buiten is het fijn! In de tuin ligt een grote zandbak en een moestuintje. We hebben kippen, cavia’s en konijnen in de tuin. En natuurlijk is er veel ruimte om te rennen, fietsen, tractor te rijden, en andere leuke dingen te doen. De tuin is veilig omheind zodat de kinderen niet alleen de boerderij op kunnen lopen.

We gaan dagelijks op bezoek bij de koeien in de stal; altijd onder begeleiding natuurlijk! Als de boer op het land werkt, gaan we een kijkje nemen. De uitkijktoren staat op loopafstand, dus daarheen wandelen hoort ook tot de mogelijkheden.

Persoonlijk

Door de kleinschaligheid kennen alle leidsters de kinderen door en door en kunnen dan ook goed inspelen op hun persoonlijke behoeften. Elk kind heeft één leidster als vaste mentor, die het kind nog meer in de gaten houdt dan de anderen ook al doen. 

Alle ouders kennen alle leidsters. De mentor nodigt hen jaarlijks uit voor een uitgebreider gesprek over hun kind, maar ook bij halen en brengen wordt veel informatie uitgewisseld. 

Het kleine grut werkt met Bitcare, een administratiesysteem dat bijhoudt wanneer de kinderen zijn gebracht en gehaald, maar ook weergeeft wat de kinderen hebben gedaan, hoe ze hebben gegeten, geslapen, etc. en er staan foto’s van de activiteiten op die de ouders kunnen bekijken. 

WhatsApp Image 2022-12-08 at 13.15.22.jpeg

Flexibel

IMG_20180911_131858 (2).jpg

Het kinderdagverblijf is geopend op maandag t/m vrijdag van 7:30 – 18:00 uur. Kinderen mogen op elk tijdstip worden gebracht of gehaald. Opvang is het hele jaar mogelijk, maar een contract zonder schoolvakanties hoort ook tot de mogelijkheden. We denken graag met ouders mee om het regelen van de opvang zo gemakkelijk mogelijk te maken.

GROEN

Bij Het kleine grut gaan we elke dag naar buiten. Ook als het niet zulk mooi weer is. Heerlijk spelen in de tuin, op bezoek bij de dieren, kijken hoe de boer op het land werkt, maar ook met de bakfiets erop uit of een wandelingetje maken.

We vinden het belangrijk om kinderen te leren over de natuur en hoe met de wereld om te gaan. Op de boerderij krijgen kinderen daar vanzelf veel van mee. Maar we volgen ook hoe eitjes en rupsen uitgroeien tot vlinders, kweken we zelf bloemetjes en makkelijke groentes. Verder weg bezoeken we ook het bos, de kinderboerderij en de lammetjes bij de Schaapskooi.

20221117_144448.jpg
bottom of page