Over Het Kleine Grut

Kinderopvang Het kleine grut wil kinderen een tweede thuis bieden, wanneer hun ouders bezig zijn met werk en/of studie. In een tweede thuis horen kinderen zich net zo veilig en vertrouwd te voelen als in hun eigen huis, in de gelegenheid te zijn zorgeloos te spelen en de ruimte te krijgen zich in hun eigen tempo te ontwikkelen. Broertjes en zusjes zitten bij elkaar want de groep is verticaal. We houden erg van vrij spelen en we zijn vaak buiten te vinden. 

IMG_20180911_131858 (2).jpg

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 7.30 uur tot 18.00 uur

Flexibele opvang mogelijk

Documenten

Klik hieronder voor een overzicht van de beschikbare documenten

Kleinschalig

20210629_105752 (002).jpg

Kinderopvang Het kleine grut is een kleinschalig kinderdagverblijf. Er zijn maximaal 16 plaatsen in een combinatiegroep.

Het kleine grut bevindt zich in een monumentaal woonhuis in het centrum van Liempde. De inrichting is heel knus en huiselijk. Boven zijn twee slaapkamers waar elk kind een eigen bedje heeft. 

Er is een gezellige tuin om in te spelen met een zandbak, gras, (fruit)bomen, klimtoestel met glijbaan, doolhofje, speelhuisje en moestuintje. We hebben ook kleine dieren, zoals cavia's en kippen, in de tuin lopen

Vaak helpen de kinderen mee met kleine klusjes als boodschappen doen of bijvoorbeeld bladeren vegen in de herfst.

Persoonlijk

Door de kleinschaligheid kennen alle leidsters de kinderen door en door en kunnen dan ook goed inspelen op hun persoonlijke behoeften. Elk kind heeft één leidster als vaste mentor, die het kind nog meer in de gaten houdt dan de anderen ook al doen. 

Alle ouders kennen alle leidsters. De mentor nodigt hen jaarlijks uit voor een uitgebreider gesprek over hun kind, maar ook bij halen en brengen wordt veel informatie uitgewisseld. 

Het kleine grut werkt met Bitcare, een administratiesysteem dat bijhoudt wanneer de kinderen zijn gebracht en gehaald, maar ook weergeeft wat de kinderen hebben gedaan, hoe ze hebben gegeten, geslapen, etc. en er staan foto’s van de activiteiten op die de ouders kunnen bekijken. 

IMG_20180911_115041.jpg

Flexibel

IMG_20180911_131858 (2).jpg

Het kinderdagverblijf is geopend op maandag t/m vrijdag van 7:30 – 18:00 uur. Kinderen mogen op elk tijdstip worden gebracht of gehaald. Het is mogelijk om de kinderen op vaste dagen te brengen, maar een wisselend rooster is ook geen probleem. Ideaal voor mensen die werken in zorg, ploegendiensten of ander flexibel werk hebben.

GROEN

Bij Het kleine grut gaan we elke dag naar buiten. Het streven is dat kinderen elke dag minstens een uur buiten zijn. Ook als het niet zulk mooi weer is. Heerlijk spelen in de tuin, of in een (natuur)speeltuin, maar ook met de bakfiets erop uit om naar de dieren in de wei te gaan kijken, of een wandeling maken. 

Het is belangrijk en leuk om kinderen vertrouwd te maken met natuur en hoe met de wereld om te gaan. Dichtbij ‘huis’ volgen we hoe eitjes en rupsen uitgroeien tot vlinders, kweken we zelf bloemetjes en makkelijke groentes. Verder weg bezoeken we het bos, de kinderboerderij en de lammetjes bij de Schaapskooi.

IMG_20180911_112149.jpg