Over Het Kleine Grut

Kinderopvang Het kleine grut wil kinderen een tweede thuis bieden, wanneer hun ouders bezig zijn met werk en/of studie. In een tweede thuis horen kinderen zich net zo veilig en vertrouwd te voelen als in hun eigen huis, in de gelegenheid te zijn zorgeloos te spelen en de ruimte te krijgen zich in hun eigen tempo te ontwikkelen. Broertjes en zusjes zitten bij elkaar want de groep is verticaal. We houden erg van vrij spelen en we zijn vaak buiten te vinden. 

Als we straks op de boerderij zitten, wordt naar buiten gaan nóg leuker! We bezoeken dan de koeien, kalfjes, kippetjes en zien hoe de boer op het land werkt.

IMG_20180911_131858 (2).jpg

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 7.30 uur tot 18.00 uur

Flexibele opvang mogelijk

Documenten

Klik hieronder voor een overzicht van de beschikbare documenten

Kleinschalig

20210629_105752 (002).jpg
IMG_20180911_114922.jpg

Kinderopvang Het kleine grut verhuist in september naar de boerderij. Daar hebben we twee verticale groepen van 12 kinderen per groep. De kinderen zijn tussen 0 en 4 jaar oud. Broertjes en zusjes zitten bij elkaar in een groep.

Kinderen kunnen er heerlijk spelen in een grote ruimte met veel speelhoekjes, een gezellige eet- en knutseltafel, boekenhoek, en nog veel meer. Er zijn in totaal vier slaapkamertjes, waar de kleintjes heerlijk kunnen slapen. Ook komen er verschillende buitenbedjes in de tuin.

Als je binnenkomt via de keuken vind je ruimte voor tasjes, jasjes en schoenen. In het sanitair is volop ruimte om kinderen te verschonen, grotere kinderen kunnen gebruik maken van kinderwc’tjes en voor de volwassenen is natuurlijk ook een toilet.

Buiten is het fijn! In de tuin komen een zandbak, een moestuintje, onze dieren (cavia’s en/of konijnen), en natuurlijk veel ruimte om te rennen, fietsen, tractor te rijden, en andere leuke dingen te doen. De tuin is veilig omheind zodat de kinderen niet alleen de boerderij op kunnen lopen.

We gaan regelmatig op bezoek bij de koeien in de stal; altijd onder begeleiding natuurlijk! Als de boer op het land werkt, kunnen we een kijkje gaan nemen. De uitkijktoren staat op loopafstand, dus daarheen wandelen hoort ook tot de mogelijkheden.

Persoonlijk

Door de kleinschaligheid kennen alle leidsters de kinderen door en door en kunnen dan ook goed inspelen op hun persoonlijke behoeften. Elk kind heeft één leidster als vaste mentor, die het kind nog meer in de gaten houdt dan de anderen ook al doen. 

Alle ouders kennen alle leidsters. De mentor nodigt hen jaarlijks uit voor een uitgebreider gesprek over hun kind, maar ook bij halen en brengen wordt veel informatie uitgewisseld. 

Het kleine grut werkt met Bitcare, een administratiesysteem dat bijhoudt wanneer de kinderen zijn gebracht en gehaald, maar ook weergeeft wat de kinderen hebben gedaan, hoe ze hebben gegeten, geslapen, etc. en er staan foto’s van de activiteiten op die de ouders kunnen bekijken. 

IMG_20180911_115041.jpg

Flexibel

IMG_20180911_131858 (2).jpg

Het kinderdagverblijf is geopend op maandag t/m vrijdag van 7:30 – 18:00 uur. Kinderen mogen op elk tijdstip worden gebracht of gehaald. Het is mogelijk om de kinderen op vaste dagen te brengen, maar een wisselend rooster is ook geen probleem. Ideaal voor mensen die werken in zorg, ploegendiensten of ander flexibel werk hebben.

GROEN

Bij Het kleine grut gaan we elke dag naar buiten. Het streven is dat kinderen elke dag minstens een uur buiten zijn. Ook als het niet zulk mooi weer is. Heerlijk spelen in de tuin, op bezoek bij de dieren, kijken hoe de boer op het land werkt, maar ook met de bakfiets erop uit of een wandelingetje maken.

We vinden het belangrijk om kinderen te leren over de natuur en hoe met de wereld om te gaan. Op de boerderij krijgen kinderen daar vanzelf veel van mee. Maar we volgen ook hoe eitjes en rupsen uitgroeien tot vlinders, kweken we zelf bloemetjes en makkelijke groentes. Verder weg bezoeken we ook het bos, de kinderboerderij en de lammetjes bij de Schaapskooi.

IMG_20180911_112149.jpg